Jan: Onze Nieuwe Business Development Manager

Docflow heeft Jan Hein Gooszen (32) aangesteld als business development manager van de onderwijsmarkt. Met zijn grote netwerk in het hoger onderwijs zal Jan werken aan het uitbreiden van het klantenportfolio in de sector. Daarnaast zal hij op zoek gaan naar nieuwe use-cases en er samen met het productteam voor zorgen dat de roadmap van Docflow altijd in lijn is met de behoeften van de klant. Het doel is om waarde te creëren door de beste ondersteuning te bouwen voor de creatie en het beheer van onderwijsdocumenten.

Dit is Jan:

Na zijn studie informatiemanagement aan de Vrije Universiteit is Jan zijn carrière begonnen als business developer bij FeedbackFruits. FeedbackFruits is een Edtech scale-up die een complete tool suite biedt voor het organiseren van activerend hoger onderwijs. Bij FeedbackFruits heeft Jan inzichten verworven in de onderwijsmarkt, scale-up mechanismen, en business development best practices. Bij zijn volgende werkgever 2at heeft Jan als customer success manager ervaring opgedaan met het begeleiden van digitale transformatie in de publieke sector. Jan heeft in zijn jaren in de onderwijswereld geleerd dat het introduceren van nieuwe technologie geen doel op zich moet zijn. Technologie leidt namelijk niet zelfstandig tot onderwijsvernieuwing maar kan wel inspireren, maakt nieuwe werkwijzen mogelijk en zorgt voor efficiëntie en stroomlijning van het proces. De vraag die daarbij altijd centraal moet staan is hoe technologie de uitdagingen van de eindgebruiker kan oplossen.

Jan gelooft dat Docflow, mits afgestemd op proces en menselijke expertise, significante tijdsbesparing voor medewerkers kan opleveren. Naast het besparen van tijd neemt de kwaliteit en uniformiteit van documenten toe (belangrijk voor compliance). Kostbare tijd die wordt bespaard, kan worden besteed aan het oplossen van andere urgente uitdagingen in het onderwijs. Jan kijkt enorm uit naar het verkennen van nieuwe use-cases en het aangaan van lange termijn partnerships met universiteiten.

We stelden Jan ook nog een paar persoonlijke vragen

Wat geeft je energie in je dagelijkse werk en/of leven?

Vraag iemand wat hij het leukst vindt aan werk en in de meeste gevallen is het eerste wat hij noemt ‘de mensen’. We brengen een groot deel van ons leven op het werk door; ik zie mijn collega’s vaker dan mijn eigen vriendin. Samen werken aan een gemeenschappelijk doel en een vrijdagmiddagborrel om resultaten te vieren geeft energie. Daarnaast krijg ik energie van klanten die het potentieel in onze oplossing zien. Ik krijg ook kunstmatige energie van de flessen Club Mate die ik drink. Als laatste zou ik zeggen ‘muziek’, er gaat geen dag voorbij dat ik niet minstens een paar uur naar muziek luister tijdens het werk.

Hoe verrijk jij het Docflow team?

Ervaring met business development in snelgroeiende scale-ups en kennis van processen in het hoger onderwijs. Op de Vrimibo vrijdagborrel draai ik misschien wat goede oude deuntjes.

Wat is je Big Hairy Audacious Goal (BHAG) voor je persoonlijke leven?

Een filantropisch initiatief opzetten voor mijn pensioen.

Wat is, als teamlid van Docflow, jouw doel voor Docflow in de komende 365 dagen?

Docflow binnen 3-4 jaar laten uitgroeien tot de marktleider in het Nederlandse hoger onderwijs. Op dit moment werken we samen met negen instellingen voor hoger onderwijs. Ik ben ervan overtuigd dat de vraagstukken waar instellingen tegenaan lopen in de hele sector sterk overeenkomen. Ik denk dan ook dat het een realistische doelstelling is om binnen vier jaar het aantal tevreden klanten van 9 naar minimaal 25 te laten groeien.

Welke nieuwe vaardigheden heb je tijdens de pandemie geleerd?

Poging tot kitesurfen, nog niet zover 😉

Jan, Business Development

Oprichter Tim Stuart over Jan:

We zijn enthousiast over onze nieuwe collega Jan die ons Docflow team komt versterken. Na een mooie carrière bij FeedbackFruits en 2AT is hij vorige week begonnen als onze business developer onderwijs. We hopen dat de hele onderwijsgemeenschap in Nederland kennis gaat maken met het probleem dat Docflow oplost.

De missie is om het samenwerken aan documenten te optimaliseren. Het draait allemaal om het verminderen van stress en administratieve taken, terwijl de kwaliteit van documenten, contracten en rapporten gewaarborgd blijft.


Wij zijn altijd op zoek naar talent!

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe kans en word je enthousiast van het opschalen van bedrijven?
Bekijk onze beschikbare banen!